Brazil Bela Vista Specialty kava

6,30 32,30 

Kakovostne brazilske kave so znane po svojem kremnem, čokoladnem okusu s pridihom oreščkov. V kavi Bela Vista, pa svoje naredita še nežen, čist okus, ki ostane s pridihom arome nektarin in sliv.

Varen nakup
Šifra: 10001 Kategorije: , , Oznake: , , , , ,

Opis

Brazil Bela Vista Specialty kava.

V Brazilijo je kavo prinesel poročnik Francesco. Pravzaprav jo je pretihotapil iz Francoske Gvajane, kamor je odšel, da bi sodeloval pri rešitvi mejnega spora. Pri tem mu je bila zaupana še ena prav posebna, skrivna naloga…kava. Zaljubil se je v ženo guvernerja Francoske Gvajane, ki mu je pomagala pridobiti nekaj dragocenih kavnih zrn in jih skrila v prelep šopek, ki mu ga je podarila ob slovesu.

Tako se je v 18. stoletju začel kavni imperij tudi v Braziliji, kjer zraste, pa tudi popije, največ kave. In zato, v vsakem požirku brazilske kave lahko okusiš del te ljubezenske zgodbe.

Brazil Bela Vista je prava izbira za vse tiste dni, ko želiš biti zagnan_a, razigran_a in poln_a ljubezni.  Za tiste dni, ko potrebuješ motivacijo, vztrajnost in neomajen občutek samozavesti. Pripravi jo na svoj najljubši način in za polnejši okus dodaj mleko ali rastlinski napitek.

 

Način mletja: za džezvo po turško, za filter / drip, za kafetiero in french press, za kavni aparat, v zrnju

Sorta: Arabica

Izvor: Brazilija

Okus in aroma: čokolada, lešnik

Brazil Bela Vista Specialty kava do tvojega doma pripotuje direktno iz kamniške pražarne Bulava!

Specialty kava je izraz, ki se nanaša na visokokakovostno, natančno pridelano in obdelano kavo, ki izstopa zaradi svojih edinstvenih okusov, arom in kakovosti. Je nasprotje množično proizvedeni komercialni kavi in predstavlja podobno gibanje kakovosti kot vinarstvo za vino. Poudarja pomen kakovosti, sledljivosti in okoljske trajnosti v kavnem svetu, ljubiteljem kave pa ponuja priložnost, da uživajo v resnično edinstvenih in okusnih kavnih izkušnjah.

Specialty kava se pridela iz najboljših zrn kavnega drevesa Arabica. Ta zrna so skrbno izbrana zaradi svoje izjemne kakovosti. Zanjo se obiranje pogosto izvaja ročno, kar omogoča selektivno izbiro zrn in vodi v bolj enakomerno zrele plodove. Po obiranju se zrna skrbno obdelajo, da se odstranijo nečistoče in lupina. Ta postopek vključuje suho ali mokro obdelavo, odvisno od regije in metode. Praženje je ključno za razvoj okusov v kavi. Specialty kava je pražena s posebnim poudarkom na ohranjanju naravnih arom in okusov zrn. Veliko proizvajalcev specialty kave se zavzema za trajnostno kmetovanje, ki spoštuje okolje in zagotavlja pravično plačilo kmetom.

Dodatne informacije

Teža 125 kg
Lastnosti

, , ,

Tip

Velikost

, , ,

Način mletja

Filter / drip, Kafetiera in french press, V zrnju, Za džezvo po turško

Mnenja

There are no reviews yet

Bodi prvi ocenjevalec “Brazil Bela Vista Specialty kava”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja