Burundi Masha Specialty kava

6,40 33,20 

Burundi Masha izstopa zaradi svoje intenzivne sladkobe.

Varen nakup
Šifra: 10003 Kategorije: , , Oznake: , , , , ,

Opis

Burundi Masha Specialty kava velja za eno najbolj znanih t.i. pralnih postaj kave v vzhodnoafriški državi Burundi. Vzpostavljena je bila leta 1989 v provinci Kayanza na severu.

Način mletja: za džezvo po turško, za filter / drip, za kafetiero in french press, za kavni aparat, v zrnju

Sorta: Arabica

Izvor: Burundi

Okus in aroma: jagoda s smetano, karamela

Burundi Masha Specialty kava se praži v kamniški pražani Bulava. Da bo tvoja Masha vedno sveža, jo dobiš direktno iz njihove pražarne!

Specialty kava je izraz, ki se nanaša na visokokakovostno, natančno pridelano in obdelano kavo, ki izstopa zaradi svojih edinstvenih okusov, arom in kakovosti. Je nasprotje množično proizvedeni komercialni kavi in predstavlja podobno gibanje kakovosti kot vinarstvo za vino. Poudarja pomen kakovosti, sledljivosti in okoljske trajnosti v kavnem svetu, ljubiteljem kave pa ponuja priložnost, da uživajo v resnično edinstvenih in okusnih kavnih izkušnjah.

Specialty kava se pridela iz najboljših zrn kavnega drevesa Arabica. Ta zrna so skrbno izbrana zaradi svoje izjemne kakovosti. Zanjo se obiranje pogosto izvaja ročno, kar omogoča selektivno izbiro zrn in vodi v bolj enakomerno zrele plodove. Po obiranju se zrna skrbno obdelajo, da se odstranijo nečistoče in lupina. Ta postopek vključuje suho ali mokro obdelavo, odvisno od regije in metode. Praženje je ključno za razvoj okusov v kavi. Specialty kava je pražena s posebnim poudarkom na ohranjanju naravnih arom in okusov zrn. Veliko proizvajalcev specialty kave se zavzema za trajnostno kmetovanje, ki spoštuje okolje in zagotavlja pravično plačilo kmetom.

Dodatne informacije

Teža 125 kg
Način mletja

Filter / drip, Kafetiera in french press, V zrnju, Za džezvo po turško

Velikost

, , ,

Lastnosti

, , , ,

Tip

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Burundi Masha Specialty kava”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja