Opis
Čoko tsampa je po okusu zelo podobna čokolinu, je tsampa primerna tudi za najmlajše. Dodan ji je organski kakav za polnejši okus čokolade in organski kokosov sladkor, ki pričara ravno pravšnji okus sladkega.
Čoko tsampa je dobra zate, ker:
- se med postopkom praženja ječmenove kaše škrob iz ječmena delno razgradi, kar tsampi da sladkoben in prijeten okus
- je lahko prebavljiva; nekateri jo priporočajo tudi za prehrano doječih mamic, saj naj bi spodbujala nastanek materinega mleka
- je zelo hranljiva, se hitro pripravi, poleg tega pa je še dobrega okusa
- je po okusu podobna čokolinu, a vsebuje veliko manj sladkorja, zato velja za bolj zdravo izbiro
Pripraviš jo lahko tako, da jo preliješ s poljubno tekočino vroče vode ali mleka. Nasvet za pripravo pa najdeš tudi na zadnji strani embalaže.
Sestavine: pražena ječmenova moka, kakav, kokosov sladkor (kakav in kokosov sladkor sta iz organske pridelave)
Ročno proizvedeno v Sloveniji. Za Breakfast Club polni Kmetija Klepec.
Tsampa je tradicionalna tibetanska jed, ki ima globoko korenine v tibetanski kulturi in je osnovna prehranska sestavina za mnoge Tibetance. Gre za enostavno pripravljeno jed, ki je narejena iz praženega ječmenovega ali pšeničnega moke in je značilna po svoji hrustljavi teksturi in bogatem okusu. Tsampa je priljubljena zaradi svoje energetske vrednosti, saj je bogata z ogljikovimi hidrati, vlakninami in beljakovinami. Tradicionalno se tsampa pripravi tako, da se močno premeša z maslom in čajem, kar ustvari hranljiv obrok, ki zagotavlja potrebno energijo in hranila za preživetje v zahtevnih tibetanskih pogojih. Ta jed je tudi pomemben del tibetanske kulture in se pogosto uporablja v verskih obredih ter praznovanjih.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.