Dobrote Metka: Grozdni sok 2 dcl

1 mnenje stranke

2,00 

Grozdni sok Metkinih dobrot je polnega okusa in prijetnih kislin, zato je izjemno svež in piten. Grozdje so pustili na maceraciji, da se je iz grozdja izlužilo čim več antocianov (antioksidantov).

✓   100% lokalno
✓   iz svežega sadja
✓   brez dodanega sladkorja

Priporočamo, da pred uporabo sok pretreseš, ga po odprtju hraniš v hladilniku in porabiš v 3 dneh.

Grozdni sok trenutno ni zalogi. Če te zanima druga ponudba sokov Dobrote Metka, pošlji POVPRAŠEVANJE.

2 na zalogi

Varen nakup
Šifra: 101113 Kategorije: , ,

Opis

Dobrote Metka: Grozdni sok 2 dcl sestavlja: 100% sok iz domačega grozdja (merlot in barbera). Nefiltriran. Brez dodanih sladkorjev. Vsebuje naravno prisotne sladkorje.

Na dnu se po nekaj mesecih od polnitve tvori usedlina – vinski kamen. To je popolnoma naraven pojav. Vinski kamen je nastal, ker soka namenoma nismo bistrili.

Izvor grozdja vseh serij: Metkin vinograd

Povprečna hranilna vrednost

na 100 g / 100 ml izdelka:

Energijska vrednost   294  kJ/70 kcal

Maščobe  0 g

od tega nasičene  0 g

Ogljikovi hidrati 17 g

od tega sladkorji   17 g

Beljakovine  0,1 g

Sol  0 g

Dobrote Metka: Grozdni sok 2 dcl je le eden od slastnih domačih sadnih sokov. Ostalo ponudbo si lahko ogledaš na polički brezalkoholnih pijač Skupkine spletne kavarne.

Ali si vedel_a, da:

 1. Je grozdje ena izmed najbolj raznolikih vrst sadja, saj obstaja več kot 8.000 različnih sort, ki se uporabljajo za uživanje, izdelavo vina in druge namene.
 2. Se večina antioksidantov v grozdju se nahaja v lupini, zlasti v rdečih in črnih sortah. Ti antioksidanti, kot je resveratrol, imajo potencialne koristi za zdravje srca in preprečevanje staranja.
 3. Ima grozdje dolgo zgodovino in je bilo gojeno že več tisoč let. Prve sledi gojenja grozdja za vino segajo v obdobje starodavnih Egipčanov in Mezopotamcev.
 4. Se barva grozdnih jagod razlikuje glede na sorto, od zelene, rumene, rdeče do temno modre. Vsaka barva ima svoj edinstven okus in teksturo.
 5. Je grozdje naravno sladko sadje, saj vsebuje naravne sladkorje, kot je glukoza in fruktoza. Zaradi tega je tudi priljubljeno kot osvežujoča sladica.
 6. Je grozdje vir vitaminov, kot so vitamin C, vitamin K in vitamin B6. Ti vitamini igrajo pomembno vlogo pri podpori imunskemu sistemu, strjevanju krvi in presnovi.
 7. Ima grozdje globok kulturni pomen v mnogih družbah in religijah. Na primer, v krščanstvu se grozdje pogosto povezuje z obredom obhajila.
 8. Je grozdje osnovna sestavina pri proizvodnji vina. Različne sorte grozdja prinašajo različne arome in okuse vinom.
 9. Se grozdje lahko posuši in uporabi kot suho sadje, kot so rozine. Ta proces ohrani sladkost in hranilne snovi.
 10. Ima grozdje pomembno vlogo v mediteranski prehrani, ki velja za eno izmed najbolj zdravih prehranskih praks na svetu. V tej prehrani ima grozdje, tako sveže kot suho, pomembno mesto kot vir vitaminov, mineralov in vlaknin.

1 mnenje za Dobrote Metka: Grozdni sok 2 dcl

 1. Maruša (preverjena stranka)

  Grozdni sok je eden boljših kar sem jih pila. Glih prav sladek in ravno prav kisel, v primerjavi s trgovinskimi meni osebno ne povzroča zgage. Absolutno priporočam nakup, če imate radi rdeče sokove.

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja