Dobrote Metka: napitek Barbara

2,00 

Inovativna osvežilna pijača.

Barbara je domač sadni napitek z okusom rabarbare. Je osvežilno kiselkasta in aromatična obenem.

Za najboljšo izkušnjo, postrezi dobro ohlajeno!

Domači sadni sokovi imajo številna prednosti:

  1. Ne vsebujejo konzervansov in umetnih dodatkov.
  2. So bogati z vitamini in antioksidanti.
  3. Okusnejši so od industrijsko pridelanih sokov.
  4. So brez dodanega sladkorja.
  5. Z nakupom podpreš lokalne pridelovalce in podjetja, s tem pa lokalno gospodarstvo.
  6. Pripomorejo k hidraciji.
  7. Krepijo imunski sistem.

Ni na zalogi

Opis

<id=”tab-povprecna-hranilna-vrednost” class=”woocommerce-Tabs-panel woocommerce-Tabs-panel–povprecna-hranilna-vrednost panel entry-content wc-tab” role=”tabpanel” aria-labelledby=”tab-title-povprecna-hranilna-vrednost”>

Dobrote Metka: napitek Barbara sestavlja vodni izvleček stebel rabarbare 88%, sladkor, limonin sok in nima dodanih barvil ali arom.

Povprečna hranilna vrednost

na 100 g / 100 ml izdelka:

Energijska vrednost   305 kJ/72kcal

Maščobe  0 g

od tega nasičene  0 g

Ogljikovi hidrati 18 g

od tega sladkorji   18 g

Beljakovine  0 g

Sol  0 g

Dobrote Metka: napitek Barbara je sadni sok, pripravljen iz domače rabarbare. Že poznaš to rastlino?

Rabarbara je rastlina, znana po svojih kislih steblih, ki se pogosto uporablja pri pripravi sladic, kompotov, marmelad, pite in drugih jedi.

Rabarbara, znanstveno ime Rheum rhabarbarum, spada v družino Polygonaceae. Poreklo rastline je v Aziji, vendar se je kasneje razširila v Evropo in Severno Ameriko.

Najbolj uporabni del rabarbare so njena kisla in sočna stebla. Ta stebla so pogosto rožnate ali zelene barve, odvisno od sorte.

Stebla rabarbare imajo močno kisel okus, ki se ga pogosto primerja s citrusi. Ko se kuhajo ali pečejo, postanejo mehka, kar omogoča njihovo uporabo v sladicah.

Rabarbara se uporablja za pripravo različnih jedi, predvsem sladic. Najpogostejša uporaba vključuje pripravo rabarbarine pite, kompota, marmelade, omak in želeja. Sladkor se običajno dodaja, da ublaži kisel okus.

Rabarbara je nizkokalorična in vsebuje majhno količino vitaminov in mineralov, vključno z vitaminom K, vitaminom C, kalcijem in kalijem. Poleg tega vsebuje nekaj vlaknin.

Ima blag odvajalni učinek, ki lahko pomaga pri prebavi.

Pri pripravi rabarbare je treba odstraniti trdno zunanjo lupino stebla, saj je ta lahko vlaknata in grenka. Stebla se nato narežejo na koščke in lahko kuhajo, pečejo ali uporabijo v receptih po izbiri.

Poskusi jo v temle čudovitem kiselkasto-aromatičnem sokcu in povej kako ti je všeč! 😉 Ostale napitke Metkinih dobrot pa dobiš na Skupkini polički brezalkoholnih pijač.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Dobrote Metka: napitek Barbara”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja