Domač zeliščni čaj V objemu gora

7,00 

Čajne mešanice iz objema gora so domača zelišča, vzgojena z ljubeznijo na domačem zeliščnem vrtu in ročno delo. Ustvarja jih Vesna Cesar pod imenom V objemu gora. Poleg nabiranja in sušenja zelišč ter priprave čajnih mešanic se Vesna ukvarja tudi z oddajo apartmajev v osrčju Bohinja.

Lahkih nog naokrog je zeliščna mešanica poprove in maroške mete, melise, žajblja in modrega glavinca.

Čarobno poletje je zeliščna mešanica gorske bazilike, mete, melise, črnega bezga.
Trenutno sta obe mešanici na voljo v 40 g paketku.

Ni na zalogi

Opis

Domač Zeliščni čaj V objemu gora je na voljo tudi v darilnem paketku Lahko noč.

V njem poleg domačega zeliščnega čaja Lahkih nog naokrog ali Čarobnega poletja najdeš še lovilec sanj – ročno izdelan in unikaten – premer velikega kroga 13,5 cm
v barvnih kombinacijah: temno zeleno-modra, roza-olivno zelena in rdeče-rumena in pa veliko CirkuSana ročno poslikano skodelico v barvnih kombinacijah: temno zeleno-modra, roza-olivno zelena in rdeče-rumena.

 

Zakaj so zeliščni čaji, nabrani in obdelani ročno bolj kakovostni od tistih, ki so pridelani industrijsko?

Pri ročnem nabiranju zeliščnih čajev se lahko izberejo le najboljše rastline in listi. Lažje prepoznamo in ločimo zdrave rastline od bolnih ali onesnaženih, kar zagotavlja boljšo kakovost surovin. Ročno nabiranje prav tako omogoča skrbno izbiro vsakega posameznega lista ali cvetlice in to pomeni, da so lahko le najboljši deli rastline vključeni v končni izdelek.

Ročno nabiranje in obdelava zelišč pogosto potekata na manjšem območju in z manjšo uporabo strojev, kar zmanjšuje obremenitev okolja.Domači zeliščni čaji pogosto temeljijo na tradicionalnih metodah pridelave, ki so bile razvite skozi stoletja. Te metode lahko prispevajo k bogatemu okusu in aromi čaja.

Pogosto se obdelajo takoj po obiranju, kar ohranja njihovo svežino in naravno vrednost. V nasprotju s tem industrijski procesi pogosto vključujejo dolge transportne poti in čas, kar lahko zmanjša kakovost surovin, hkrati pa lahko predstavlja veliko obremenitev za okolje.

Pridelava zeliščnih čajev na tradicionalen način, ki vključuje ročno delo, lahko prispeva k ekonomskemu razvoju lokalnih skupnosti in ohranjanju kulturne dediščine. Z nakupom čaja V objemu gora boš tako podprl_a Vesno Cesar, samostojno podjetnico, ki svoj čaj pripravlja z veliko ljubezni in pozornosti.

Dodatne informacije

Domač zeliščni čaj V objemu gora

Čarobno poletje, Lahkih nog naokrog

Mnenja

There are no reviews yet

Bodi prvi ocenjevalec “Domač zeliščni čaj V objemu gora”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja