Opis
Domača tsampa že prepražena in tako toplotno obdelana, zato kuhanja ne potrebuje. Je enostavna rešitev za zdrav in hiter zajtrk med tednom, tako za odrasle kot za otroke. Z dodatkom kakava in žlice medu je skoraj kot priljubljeni čokolino – le brez sladkorja in vseh umetnih dodatkov. Če si med tistimi, ki se jim zjutraj vedno mudi, je tsampa prava izbira zate!
Tsampa Breakfast club je pridelana iz slovenskega ječmena, vzgojenega na belokranjskih njivah ob Kolpi.
Tsampa je dobra zate, ker:
- se med postopkom praženja ječmenove kaše škrob iz ječmena delno razgradi, kar tsampi da sladkoben in prijeten okus
- je lahko prebavljiva; nekateri jo priporočajo tudi za prehrano doječih mamic, saj naj bi spodbujala nastanek materinega mleka
- je zelo hranljiva, se hitro pripravi, poleg tega pa je tudi dobrega okusa
- je po okusu podobna čokolinu, a vsebuje veliko manj sladkorja, zato velja za bolj zdravo izbiro
Pripraviš jo lahko tako, da jo preliješ s poljubno tekočino vroče vode, mleka ali rastlinskega napitka. Nasvet za pripravo pa najdeš tudi na zadnji strani embalaže.
Sestavine: pražena ječmenova moka, kakav, kokosov sladkor (kakav in kokosov sladkor sta iz organske pridelave)
Ročno proizvedeno v Sloveniji. Za Breakfast Club polni Kmetija Klepec.
Količina: 400g
Tsampa je tradicionalna tibetanska jed, ki ima globoko korenine v tibetanski kulturi in je osnovna prehranska sestavina za mnoge Tibetance. Gre za enostavno pripravljeno jed, ki je narejena iz praženega ječmenovega ali pšeničnega moke in je značilna po svoji hrustljavi teksturi in bogatem okusu. Tsampa je priljubljena zaradi svoje energetske vrednosti, saj je bogata z ogljikovimi hidrati, vlakninami in beljakovinami. Tradicionalno se tsampa pripravi tako, da se močno premeša z maslom in čajem, kar ustvari hranljiv obrok, ki zagotavlja potrebno energijo in hranila za preživetje v zahtevnih tibetanskih pogojih. Ta jed je tudi pomemben del tibetanske kulture in se pogosto uporablja v verskih obredih ter praznovanjih.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.