Indonesia Sumatra Mandheling Specialty kava

5,70 28,40 

Okušanje Sumatra Mandheling kave je prav posebna izkušnja. Znana je po specifičnem, kompleksnem okusu, katerega boš užil_a v njegovi polnosti le, če se za trenutek ustaviš, umiriš in čuječe zaznaš vsak požirek. Šele potem te bodo prevzeli vsi nežni podtoni te specialty kave.

Varen nakup

Opis

Indonesia Sumatra Mandheling Specialty kava ima drugačen, kremast okus, ki ostane na jeziku po vsakem požirku in ravno prav kislosti, ki dodaja živahnost v okušanju. Na vse to vpliva poseben postopek, imenovan giling basah ali mokro luščenje. To je tradicionalen sumatranski način luščenja zrna iz kavne češnje. Nepražena zrna s tem postopkom dobijo čudovit zelen odtenek, ki spominja na barvo dragocenega žada. In prav ta kava velja za eno najboljših kav na svetu!

Ta specialty kava je kot nalašč za preizkušanje različnih priprav, saj se niansiran okus začimb in zelišč odlično izkaže ob vsakem načinu priprave. Vsekakor, pa bo rezultat vedno čudovit, kakorkoli se odločiš, pa če bo to tvoja prva, druga ali tretja skodelica.

 

Način mletja: za džezvo po turško, kafetiero in french press, v zrnju, filter / drip

Sorta: arabica (Catimor)

Izvor: indonezija (Sumatra)

NMV: 1.100 m – 1.500 m

Stopnja praženja: Srednje pražena

Okus in aroma: čokolada, gozdnat/lesnat okus, začimbe, zelišča

Indonesia Sumatra Mandheling Specialty kava pride do tvojega doma direktno iz kamniške pražarne Bulava.

Specialty kava je izraz, ki se nanaša na visokokakovostno, natančno pridelano in obdelano kavo, ki izstopa zaradi svojih edinstvenih okusov, arom in kakovosti. Je nasprotje množično proizvedeni komercialni kavi in predstavlja podobno gibanje kakovosti kot vinarstvo za vino. Poudarja pomen kakovosti, sledljivosti in okoljske trajnosti v kavnem svetu, ljubiteljem kave pa ponuja priložnost, da uživajo v resnično edinstvenih in okusnih kavnih izkušnjah.

Specialty kava se pridela iz najboljših zrn kavnega drevesa Arabica. Ta zrna so skrbno izbrana zaradi svoje izjemne kakovosti. Zanjo se obiranje pogosto izvaja ročno, kar omogoča selektivno izbiro zrn in vodi v bolj enakomerno zrele plodove. Po obiranju se zrna skrbno obdelajo, da se odstranijo nečistoče in lupina. Ta postopek vključuje suho ali mokro obdelavo, odvisno od regije in metode. Praženje je ključno za razvoj okusov v kavi. Specialty kava je pražena s posebnim poudarkom na ohranjanju naravnih arom in okusov zrn. Veliko proizvajalcev specialty kave se zavzema za trajnostno kmetovanje, ki spoštuje okolje in zagotavlja pravično plačilo kmetom.

Dodatne informacije

Teža 125 kg
Lastnosti

, , , ,

Tip

Velikost

, , ,

Način mletja

Filter / drip, Kafetiera in french press, V zrnju, Za džezvo po turško

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Indonesia Sumatra Mandheling Specialty kava”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja