Opis
Tsampa velja za prvo hitro jed na svetu. Ker je že prepražena, je toplotno obdelana in kuhanja ne potrebuje. Je enostavna rešitev za hitri zajtrk med tednom tako za odrasle kot za otroke.
lešnikova tsampa je dobra zate, ker:
- se med postopkom praženja ječmenove kaše škrob iz ječmena delno razgradi, kar tsampi da sladkoben in prijeten okus
- je lahko prebavljiva; nekateri jo priporočajo tudi za prehrano doječih mamic, saj naj bi spodbujala nastanek materinega mleka
- je zelo hranljiva, se hitro pripravi, poleg tega pa je še dobrega okusa
- je po okusu podobna čokolinu, a vsebuje veliko manj sladkorja, zato velja za bolj zdravo izbiro
Za bolj poln okus, lešnikova tsampa vabi, da jo pripraviš z rastlinskim napitkom ali mlekom. Tsampo nasuj v skodelico in prelij z vročim mlekom, medtem pa hitro mešaj, da ne nastanejo grudice. Po želji dodaj še dodatke in si tako popestri svoj zajtrk. Lahko se razvajaš z dodatkom bele čokolade, mandljev, orehov, masla, kokosovih kosmičev ali rozin.
Nasvet za pripravo pa najdeš tudi na zadnji strani embalaže.
V Skupkini spletni kavarni je na voljo tudi tsampa z drugimi okusi. Ostale okuse tsampe lahko preveriš na polički, kjer se nahajajo zajtrki.
Sestavine: pražena ječmenova moka (tsampa), kokosov sladkor, lešnikova moka (11%), praženi lešniki (6%), cimet (3%).
Količina: 350g
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.