MATCHA ZEN OAZA: Organic ceremonial grade

37,00 

Vrhunska matcha Zen oaza, najvišjega kakovostnega razreda, naravnost z Japonske!

Mleta je iz najmlajših, najmanjših in najbolj svežih listov zelenega čaja brez listnih ven in pecljev, ki bi lahko pijači dali grenak okus. Pripravljena z vso pozornostjo, ki jo rastlina potrebuje ob gojenju, obiranju, sušenju in mletju čajnih listov.

SESTAVINE: 100% mlet matcha prah iz listov zelenega čajevca.

 

 

Varen nakup
Šifra: 1018 Kategorije: , , Oznake: , , , ,

Opis

Matcha Zen Oaza: Organic ceremonial grade!

Priporočamo ti, da ceremonialno Matcho piješ brez dodatkov kot je mleko in brez sladil, saj boš le tako občutil_a njen odličen okus.

Pripravi napitka posveti kakšen trenutek več. Vzemi si čas in jo mešaj s tradicionalno bambusovo metlico dobrih petnajst sekund, da se lepo speni, nato pa jo zaužij še toplo. To naj postane tvoj dnevni obred in trenutek v dnevu, namenjen le tebi 😉

Beseda Matcha izvira iz japonščine: “ma” pomeni zmlet, medtem ko “cha” pomeni pravi čaj najvišje kakovosti. Matcha je čaj v prahu, ki ga pridobivajo iz rastline zelenega čajevca. Postopek pridelave Matche je sledeč: rastlino pred žetvijo za vsaj 3 do 4 tedne pokrijejo, da raste v senci in tako v sebi ohrani klorofil, potem poberejo samo najmanjše listke prve bire (ceremonialna Matcha), jim odstranijo peclje in žile, jih na pari posušijo in kasneje ročno sproti meljejo v kamnitih mlinih. Enak postopek je za pridobivanje premium Matche, le da je to druga bira in so listki že malo večji. Vsa vrhunska Matcha prihaja izključno iz Japonske. Najboljša iz regije Kyoto-Uji od kjer je tudi naša. Vsa Zen oaza Matcha je direktno iz Japonske in je sproti sveže mleta. Zen oaza Matcha ima tudi vse certifikate kakovosti in je 100% organska. Je vrhunske kakovosti, zato ni grenka.

Matcha je dobra, ker je bogata z antioksidanti, ki so izjemno pomembni, za zdravo delovanje telesa. Razstruplja in očiščuje telo, pozitivno vpliva na možganske funkcije, krepi imunski sistem, podpira metabolizem in pozitivno vpliva na naše zdravje.

Matcha Zen Oaza: Organic ceremonial grade vsebuje kofein vendar za razliko od kave ta kofein na telo deluje drugače. Kofein iz Matche deluje iz prebavnega trakta in tako ne povzroča težav, ki jih marsikdo občuti ob pitju kave.

Zakaj je dobro piti matcho?

  • Ker matcha vsebuje visoko vsebnost antioksidantov, ki lahko pomagajo zaščititi telo pred prostimi radikali, ki povzročajo oksidativni stres.
  • Matcha vsebuje kofein, vendar se sprošča počasneje kot kofein iz kave. To omogoča enakomerno energijsko oskrbo brez nenadnih padcev ali živčnosti.
  • Pomaga pri koncentraciji in duševni budnosti: L-teanin, naravna aminokislina v matchi, lahko pomaga izboljšati koncentracijo, umirja duševno stanje in zmanjšuje stres.
  • Matcha lahko pomaga pospešiti metabolizem, kar lahko podpira izgubo teže ali vzdrževanje zdrave telesne teže.
  • Antioksidanti v matchi lahko pomagajo zmanjšati tveganje za srčne bolezni s stabilizacijo ravni holesterola in krvnega tlaka.
  • Podpira imunski sistem zaradi vsebnosti polifenolov, vitaminov in mineralov.
  • Pomaga pri prebavi: Matcha lahko pomaga spodbuditi prebavo in zmanjšati vnetje v prebavnem traktu.
  • Antioksidanti v matchi lahko pomagajo zmanjšati znake staranja kože, kot so gube in pigmentacija.
  • Vsebuje različne vitamine in minerale, vključno z vitaminom C, vitaminom A, kalijem in železom.
  • Pomaga pri sproščanju stresa.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “MATCHA ZEN OAZA: Organic ceremonial grade”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja