MATCHA ZEN OAZA: Komplet Ceremonial matcha

46,50 

Komplet vsebuje vse kar potrebuješ za pripravo popolne skodelice Matche:

*bambusovo metlica – chasen
*Matcho Ceremonial Grade, 30g

Varen nakup
Šifra: 10181 Kategorije: , , Oznake: , , , ,

Opis

MATCHA ZEN OAZA: Komplet Ceremonial matcha

Priporočamo ti, da ceremonialno Matcho piješ brez dodatkov kot je mleko in brez sladil, saj boš le tako občutil_a njen odličen okus.

Pripravi napitka posveti kakšen trenutek več. Vzemi si čas in jo mešaj s tradicionalno bambusovo metlico dobrih petnajst sekund, da se lepo speni, nato pa jo zaužij še toplo. To naj postane tvoj dnevni obred in trenutek v dnevu, namenjen le tebi

Beseda Matcha izvira iz japonščine: “ma” pomeni zmlet, medtem ko “cha” pomeni pravi čaj najvišje kakovosti. Matcha je čaj v prahu, ki ga pridobivajo iz rastline zelenega čajevca. Postopek pridelave Matche je sledeč: rastlino pred žetvijo za vsaj 3 do 4 tedne pokrijejo, da raste v senci in tako v sebi ohrani klorofil, potem poberejo samo najmanjše listke prve bire (ceremonialna Matcha), jim odstranijo peclje in žile, jih na pari posušijo in kasneje ročno sproti meljejo v kamnitih mlinih. Enak postopek je za pridobivanje premium Matche, le da je to druga bira in so listki že malo večji. Vsa vrhunska Matcha prihaja izključno iz Japonske. Najboljša iz regije Kyoto-Uji od kjer je tudi naša. Vsa Zen oaza Matcha je direktno iz Japonske in je sproti sveže mleta. Zen oaza Matcha ima tudi vse certifikate kakovosti in je 100% organska. Je vrhunske kakovosti, zato ni grenka.

Matcha je dobra, ker je bogata z antioksidanti, ki so izjemno pomembni, za zdravo delovanje telesa. Razstruplja in očiščuje telo, pozitivno vpliva na možganske funkcije, krepi imunski sistem, podpira metabolizem in pozitivno vpliva na naše zdravje.

Matcha vsebuje kofein vendar za razliko od kave ta kofein na telo deluje drugače. Kofein iz Matche deluje iz prebavnega trakta in tako ne povzroča težav, ki jih marsikdo občuti ob pitju kave.

 

BAMBUSOVA METLICA
Matcha metlica, poimenovana Chasen, je tradicionalno izdelana ročno, iz enega samega kosa bambusa. Namen metlice je enakomerno in konsistentno zmešati vodo in Matcha prah, saj se prah ob stiku z vodo rad sprime v male grudice. Z metlico boš to ob nežnem dolivanju vode preprečil_a. Poleg tega boš z uporabo metlice in z intenzivnim mešanjem ustvaril_a nežno Matcha peno.
Metlico lahko očistiš samo s toplo vodo.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “MATCHA ZEN OAZA: Komplet Ceremonial matcha”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja