Paket za Dan žena: Peljem se na kavo

31,50 

Danes je tvoj dan…vzemi si čas zase in se pelji na kavo!

Sebi ali svoji najljubši ženski privošči čas za razvajanje s kakovostno kavo Burundy Masha kamniške pražarne Bulava, v ročno izdelani prečudoviti skodelici, ustvarjeni izpod rok MK glina.

Poleg ročno izdelane unikatne skodelice in specialty kavice z aromo jagodno-karamelne slaščice, v paketu dobiš tudi lično sporočilo, ki je tvoj opomnik, da se večkrat odpelješ na kavo in uživaš v času zase.

Varen nakup

Opis

Paket za Dan žena: Peljem se na kavo vsebuje ročno izdelano glineno skodelico MK glina in specialty kavo Burundy Masha kamniške pražarne Bulava.

Izbiraš lahko med petimi različnimi barvnimi vzorci skodelice. Na voljo so vijolična, rdeča, rumena, zelena in modra. Skodelice ro ročno delo, izdelane na lončarskem vretenu, lahko se perejo v pomivalnem stroju, vsaka skodelica pa je malo drugačna in zato unikatna.

Na voljo je le pet paketov, za vsako barvo skodelice po en paket, zato hitro izberi svojo najljubšo barvo in podari paket tisti ljubiteljici kave, za katero meniš, da potrebuje več časa zase in trenutke ob dobri kavi.

Burundi Masha je prav posebna kava, saj izstopa zaradi svoje intenzivne sladkobe.

Maha velja za eno najbolj znanih t.i. pralnih postaj kave v vzhodnoafriški državi Burundi. Vzpostavljena je bila leta 1989 v provinci Kayanza na severu.

Specialty kava se pridela iz najboljših zrn kavnega drevesa Arabica. Ta zrna so skrbno izbrana zaradi svoje izjemne kakovosti. Zanjo se obiranje pogosto izvaja ročno, kar omogoča selektivno izbiro zrn in vodi v bolj enakomerno zrele plodove. Po obiranju se zrna skrbno obdelajo, da se odstranijo nečistoče in lupina. Ta postopek vključuje suho ali mokro obdelavo, odvisno od regije in metode. Praženje je ključno za razvoj okusov v kavi. Specialty kava je pražena s posebnim poudarkom na ohranjanju naravnih arom in okusov zrn. Veliko proizvajalcev specialty kave se zavzema za trajnostno kmetovanje, ki spoštuje okolje in zagotavlja pravično plačilo kmetom.

Zakaj je Dan žena tako poseben dan?

Je dan praznovanja ekonomske, politične in socialne enakopravnosti in dosežkov žensk. V začetku so ga praznovali 19. marca, kar je predlagala nemška feministka in socialistka Clara Zetkin, rojena Eissner (1857–1933). Za enakopravnost žensk se je začela bojevati leta 1889, medtem ko je pobudo za dan, posvečen vsem ženskam, dala na Drugi mednarodni konferenci socialističnih žensk leta 1910. Prvič so ga praznovali leta 1913 v Avstriji, Nemčiji, Švici in na Danskem, takrat še na 19. marec. Tudi v Sloveniji so ga praznovali v Trbovljah. V državah sovjetskega bloka se je Dan delovnih žena v komunizmu praznoval 8. marca in je vedno imel velik pomen. V zadnjih desetletjih se tudi v drugih državah uveljavlja praznovanje na 8. in ne več 19. marca.

Mednarodni dan žensk se 8. marca praznuje od leta 1907, saj so se na ta dan začeli protesti v Petrogradu (danes Sankt Peterburg), iz katerih je nastala komunistična oktobrska revolucija.

Tudi v Sloveniji so potekali boji za enakopravnost žensk, tako je že leta 1897 začel izhajati ženski časnik Slovenka, medtem ko je bilo prvo žensko društvo ustanovljeno leto kasneje. Pomembna je letnica 1906, ko je Marija Urbas kot prva Slovenka doktorirala, in sicer iz filozofije na graški univerzi. Po prvi svetovni vojni so se vse tri politične sile (liberalna, katoliška in socialdemokratska) zavzele za sprejem ženske volilne pravice. Leta 1921 Beograd odpravi splošno volilno pravico.

Ženske dokončno dobijo volilno pravico in s tem pričetek enakopravnosti leta 1945, ko je uzakonjena splošna volilna pravica. Leta 1974 je bilo zapisano v ustavo SFRJ določilo, da ima vsaka ženska svobodno odločanje o rojstvu otrok, tri leta kasneje pa je bila uzakonjena še pravica vsake ženske do umetne prekinitve nosečnosti iz drugih, ne le zaradi zdravstvenih razlogov. Leta 1989 je začel delovati prvi telefon v sili za pomoč ženskam in otrokom, ki so postali žrtev nasilja.

Povzeto po: https://sl.wikipedia.org/wiki/Dan_%C5%BEena

 

Dodatne informacije

Barva

Modra, Rdeča, Rumena, Vijolična, Zelena

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Paket za Dan žena: Peljem se na kavo”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja