Petriot Gin: Zeleni Jurij

38,50 

Green George GIN 0.7L

Green George (Zeleni Jurij) je gin izjemno aromatičnega okusa, s katerim se je podjetje Petriot poklonilo zelo raznoliki slovenski pokrajini – Beli krajini. Njegovo poreklo izražajo lokalne sestavine v ginu Zeleni Jurij, tipične za Belo krajino: brezova voda, šipek, kamilica in rman.

Petriot Gin izdeluje podjetje Petriot proizvodnja in trgovina d.o.o.

Zakaj bi se odločil_a za Petriot gin?

1. Sestavljajo ga lokalne sestavine, tipične za priljubljeno slovensko pokrajino: brezova voda, šipek, kamilica in rman.

2. Ker ga odlikuje aromatičen in edinstven okus, ki lahko zadovolji širok spekter okusnih preferenc.

3. Ker je pitje gina povezano s tradicijo in eleganco.

4. Ker je kvaliteten, zato ga lahko uživaš tudi samostojno, brez dodatkov.

5. Ker je v družabnih situacijah lahko element povezovanja in sproščenosti (seveda v omejenih količinah ;)).

Pa ne pozabi, da pitje alkohola lahko škoduje tvojemu zdravju, zato ti priporočamo zmernost in odgovornost.

Ni na zalogi

Šifra: 10114 Kategorije: , , Oznake: , , ,

Opis

Petrio Gin: Zeleni Jurij je gin izjemnega okusa, s katerim se je podjetje Petriot poklonilo zelo raznoliki slovenski pokrajini – Beli krajini. Po belokranjski folklori je Zeleni Jurij dobri mož, odet v brezovo listje, ki prinaša prebujanje, obilje in rast. Belokranjci mu zato vsako pomlad široko odprejo duri svojih domov in ga pozdravijo s plesom in pesmijo.

To tradicijo izražajo lokalne sestavine v ginu Zeleni Jurij, tipične za Belo krajino: brezova voda, šipek, kamilica in rman.

Stil destilacije London Dry še poudari izrazit značaj Zelenega Jurija z močno noto brezove vode.

Dodatne informacije:

Teža 1.5 kg
Dimenzije 9.2 × 9.2 × 23 cm
Vsebnost alk. 40%
Pakiranje 0,70 l
Vrsta London Dry
Značaj Aromatičen, izrazit, nežen
Botanika Brezova voda, angelika, šipek, kamilica, rman in bezeg

Petriot Gin: Zeleni Jurij je odličen uvod v petkovo zabavo, piknik ali družabni večer. Če ti paše kaj brezalkoholnega, pa vabljen_a, da preveriš poličko brezalkoholnih pijač v Skupkini spletni kavarnici.

Pa še nekaj dejstev o ginu:

  • Gin ima korenine na Nizozemskem, kjer je bil prvotno ustvarjen v 17. stoletju kot zdravilo za zdravljenje različnih bolezni.
  • Beseda “gin” izhaja iz nizozemskega izraza “jenever”, kar pomeni “ječmen”.
  • Med anglo-nizozemskimi vojnami v 17. stoletju so angleški vojaki spoznali gin in ga prinesli nazaj v Anglijo. Tam se je začel njegov razvoj v danes priljubljeno pijačo.
  • V Angliji je gin v 18. stoletju postal izjemno priljubljen zaradi svoje dostopnosti in relativno dostopne cene. Številne destilarne so začele proizvajati gin, kar je vodilo tudi do povečanja težav z alkoholom v britanskem prebivalstvu.
  • V 18. stoletju je Velika Britanija doživela obdobje znanega “Gin Craze” ali “Gin Epidemije”, ko je bilo uživanje ginu izjemno razširjeno med vsemi sloji prebivalstva.
  • Zaradi naraščajočih težav z alkoholom je britanska vlada leta 1751 sprejela Gin Act, ki je omejeval proizvodnjo in prodajo gina ter poskušal zajeziti zlorabo.
  • London dry gin, ena izmed najbolj znanih vrst gina, je bil razvit v 19. stoletju. Gre za stil gina, ki se pridobiva z destilacijo alkohola z različnimi botaničnimi sestavinami, vendar se ne sme dodajati sladkorja po destilaciji.
  • V kolonialnih časih so britanski vojaki, ki so služili v tropskih državah, pili gin z dodatkom kinina (alkaloid iz kininovca za preprečevanje in zdravljenje malarije) za zaščito pred malarijo. Tako se je rodila priljubljena mešanica “gin and tonic”, ki jo poznamo še danes.
  • V času prohibicije v Združenih državah Amerike (1920-1933) je bila proizvodnja in prodaja alkohola prepovedana, vendar so se še vedno izdelovali in prodajali “medicinski gini” za medicinske namene.

 

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Petriot Gin: Zeleni Jurij”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja