Skip to main content
search
0
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Trajno je bajno #3

21 oktobra, 2023 @ 10:00 dop - 3:00 pop

Trajno je bajno #3 ponovno prihaja v Moste!

Z vami bomo kot ponavadi Skupnostna kavarna, Mladinska postaja Moste, Knjižnica Reči Moste ter Podjetje ZEOS, d.o.o. (v sklopu njihovega projekta Life Spodbujamo e-krožno).

V prvem nadstropju Tržnice Moste bo tokrat jesensko obarvana Izmenjevalnica oblačil, ustvarjalni kotiček z delavnico pletenja, kotiček Izmenjevalnice še delujočih aparatov, izposoja iz Knjižnice Reči Moste, na ploščadi pred Tržnico Moste pa boste lahko opravili tudi nakup lokalne sveže zelenjave in sadja.

Na izmenjevalnici si boste lahko izmenjali:
– jesensko-zimska oblačila
– knjige
– delujoče električne aparate (mali gospodinjski aparati) v kotičku Izmenjevalnice el. aparatov
V kavarniškem kotičku, kjer bodo tokrat na voljo novosti spletne Skupkine kavarne, kot vedno kavica, domač osvežilni napitek za odžejat in pa nekaj čisto novega za pocrkljat. To so cimetove rolice, ki jih pripravlja podjetje Love2bake, njihova posebnost pa je, da so ročno in z veliko ljubezni pripravljene iz dolgo vzhajanega testa z drožmi. Najbrž so vsi poudarki kako zelo se rolice podajo k dopoldanski kavi z doma pripravljenim rastlinskim mlekom, povsem odveč!Med 11. in 13. uro bo potekala tudi ustvarjalna delavnica osnov pletenja a.k.a štrikanja, ki jo bo vodila Špela Sodja. Na Instagramu jo najdeš pod profilom @coolcatsknit. Če štrikat že znaš, pa pridi po svoj vzorec za pletenje čipke in se podruži v debati, kako bi lahko osvežili stara oblačila s pletenimi dodatki.
*Če ti doma stoji pokvarjen gospodinjski aparat, bo z nami tokrat Siniša, serviser projekta LIFE Spodbujamo e-krožno, ki bo opravljal brezplačno diagnostiko pokvarjenih električnih aparatov.
Za naročilo morebitnih dodatnih popravil se dogovoriš z njim na licu mesta.

*Poleg brezplačne diagnoze bo potekala tudi akcija »OSVEŽI SVOJO MAŠINCO«, pri čemer bo Siniša osvežil (sčistil, podmazal, …) še delujoče male gospodinjske aparate (feni, miskerje, …) in jim na ta način podaljšal njihovo življenjsko dobo.

*Sistem izmenjevalnice že poznaš: prineseš lepo ohranjena oblačila, modne dodatke, električne aparate ter ohranjene knjige, odneseš oblačila/ knjige/aparate iz izmenjevalnice. Čist simpl!

Spodnjega perila, štunfov in čevljev ne sprejemamo!

Skratka ni da ni, rezerviraj si 21.10. in se vidimo!

Vstop je prost!

Details

Date:
21 oktobra, 2023
Time:
10:00 dop - 3:00 pop
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/180076825134039

Organizer

Skupnostna kavarna

Venue

Mladinska postaja Moste
Zaloška 55
Ljubljana, Ljubljana 1000
+ Google Map

Leave a Reply

skupnostna.kavarna@gmail.com