Politika zasebnosti in politika piškotkov za uporabnike in obiskovalce Skup-ka.si

 

Podatki o podjetju in spletni strani

 

Ta politika zasebnosti in politika piškotkov ( v nadaljevanju: “Politika zasebnosti”) opisuje način, na katerega KAPLICA, spletna prodaja in organizacija dogodkov, Urška Kaplan s.p. (v nadaljevanju: “podjetje”) zbira, obdeluje in deli podatke, ki nam jih uporabniki posredujete z uporabo www.skup-ka.si (v nadaljevanju: spletno mesto) in ob naročilu produktov podjetja.

Uporabnik je katerakoli pravna ali fizična oseba, ki uporablja ali obišče spletno mesto (v nadaljevanju: uporabnik). Upravljavec osebnih podatkov v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) in veljavne zakonodaje Republike Slovenije o varstvu osebnih podatkov je KAPLICA, spletna prodaja in organizacija dogodkov, Urška Kaplan s.p., C. 24. junija 7, 1231 Ljubljana Črnuče, matična številka: 9135189000, davčna številka: 62932713 (v nadaljevanju: upravljavec).

Poleg Politike zasebnosti vas prosimo, da se seznanite tudi s Splošnimi pogoji poslovanja (v nadaljevanju: Splošni pogoji), ki urejajo odnos med uporabnikom in upravljavcem.

Osebne podatke, zbrane na spletnem mestu bomo uporabljali izključno v skladu s Politiko zasebnosti. V nadaljnjem besedilu so predstavljeni načini in nameni uporabe vaših osebnih podatkov, s kom jih delimo in kakšne pravice do nadzora nad vašimi osebnimi podatki imate.

Z uporabo spletnega mesta soglašate z zbiranjem, uporabo in razkritjem vaših podatkov (vključno z osebnimi podatki) v skladu s Politiko zasebnosti. Kadarkoli ste z nami v stiku ali uporabljate spletno mesto, prejmemo in/ali vas lahko prosimo, da nam posredujete svoje podatke (vključno z osebnimi podatki). Kot je opisano v nadaljevanju, vaše podatke (vključno z osebnimi podatki) delimo s tretjimi osebami in jih uporabljamo na načine, skladne s Politiko zasebnosti. Vaše podatke (vključno z osebnimi podatki) lahko uporabimo skupaj z drugimi podatki v namen zagotavljanja in izboljševanja izdelkov, storitev in vsebine.

S tem dokumentom vas podjetje, seznanja s Politiko zasebnosti, prakso in odločitvami glede načina zbiranja vaših podatkov na spletnem mestu in uporabo teh podatkov. Prosimo, pozorno preberite Politiko zasebnosti in jo občasno ponovno obiščite, da preverite morebitne spremembe.

Podjetje lahko kadarkoli spremeni Politiko zasebnosti tako, da spremenjeno politiko zasebnosti objavi na tem spletnem mestu. Vse spremembe avtomatično pričnejo veljati na dan, določen v Politiki zasebnosti, razen če ni drugače določeno.

Povzetek obdelave podatkov

Naslednji povzetek vam omogoča pregled dejavnosti obdelave podatkov, izvedenih na spletnem mestu. Za več informacij glejte spodnje določbe.

 • Ob obisku spletnega mesta zgolj v informativne namene in brez nakupa storitev, bodo obdelani le omejeni osebni podatki. 
 • Ob nakupu naših produktov, bodo v okviru storitve obdelani nadaljnji osebni podatki.
 • Vaši osebni podatki bodo uporabljeni za zagotavljanje oglaševanja naših storitev in digitalnih izdelkov ter za statistične analize, ki nam pomagajo izboljšati naše spletno mesto; poleg tega vašo izkušnjo na našem spletnem mestu izboljšujemo z vsebino tretjih oseb.
 • Vaši osebni podatki so lahko razkriti tretjim osebam, ki se nahajajo zunaj vaše države prebivališča, pri čemer se lahko uporabljajo različni standardi varstva podatkov.
 • Vzpostavili smo ustrezne varovalne ukrepe za zaščito vaših osebnih podatkov, ki jih hranimo le toliko časa, kolikor je potrebno.
 • V skladu z zakonodajo, ki velja v vašem primeru, ste potencialno upravičeni do uveljavljanja določenih pravic v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov.

 

Spletna mesta, zajeta s Politiko zasebnosti

Ta Politika zasebnosti velja za www.skup-ka.si. Spletno mesto podjetja lahko vsebuje povezave do spletnih mest tretjih oseb za namen lažjega branja in dodatnih informacij. Preko takšnih povezav dostopate do tretjih spletnih mest in zapuščate spletno mesto podjetja. Teh strani ne nadzorujemo in njihove politike zasebnosti se lahko razlikujejo od naše Politike zasebnosti. Ta politika zasebnosti ne obravnava nobenih osebnih podatkov, ki jih zbirajo tretja spletna mesta. Podjetje ne nadzoruje zbiranja podatkov z njihove strani in ne nadzoruje, ali je v skladu s politiko zasebnosti tretje osebe. Podjetje ni odgovorno za ravnanje tretjih oseb ali vsebino njihovih spletnih mest.

 

Opredelitev pojmov

Za namene te Politike Zasebnosti “osebni podatki” ali “osebne informacije” pomenijo vse podatke, ki se nanašajo na določenega ali določljivega posameznika, ki ga je mogoče neposredno ali posredno identificirati, zlasti z identifikatorjem, kot so ime, identifikacijska številka, podatki o lokaciji, spletni identifikator, ali z navedbo enega ali več različnih dejavnikov, specifičnih za posameznikovo fizično, fiziološko, genetsko, duševno, ekonomsko, kulturno ali družbeno identiteto. V nekaterih državah osebni podatki ne vključujejo poslovnih kontaktnih podatkov. 

“Obdelava” pomeni vsako dejanje ali vrsto dejanj, izvedenih v zvezi z osebnimi podatki ali nizom osebnih podatkov, z ali brez avtomatiziranih sredstev, kot je zbiranje, snemanje, urejanje, strukturiranje, shranjevanje, prilagajanje ali spreminjanje, pridobivanje, ogled, uporaba, razkritje s posredovanjem, razširjanjem ali drugačnim omogočanjem, prilagajanjem, kombiniranjem, omejevanjem, brisanjem ali uničenjem.

 

Splošna uporaba spletnega mesta

Preko spletnega mesta lahko nakupujete naše produkte, kot je določeno v Splošnih pogojih in pregledujete informacije ter dodajate komentarje o kupljenih produktih. Ob vsakem nakupu naših produktov vas bomo prosili za določene podatke.

V namen razumevanja določb Politike zasebnosti ločimo dve vrsti uporabe spletnega mesta, ki sta odvisni od vašega načina uporabe:

 • informativna uporaba spletnega mesta,
 • uporaba spletnega mesta za nakup naših produktov.

 

Informativna uporaba spletnega mesta

Če obiščete spletno mesto iz informativnih razlogov, torej brez posredovanja osebnih podatkov v kakršnikoli obliki, lahko zbiramo vaše osebne podatke, ki jih naš strežnik samodejno prepozna, kot na primer: 

 • spletno mesto, s katerega ste bili usmerjeni na spletno mesto podjetja;
 • datum in čas vaših zahtevkov;
 • vrsta naprave, ločljivost zaslona in različica brskalnika;
 • ponudnik internetnih storitev;
 • podatki o vašem operacijskem sistemu, napravi in brskalniku, vključno z jezikovnimi nastavitvami;
 • podatki o ponudbah, ki ste jih obiskali na spletnem mestu.

Te podatke uporabljamo za (i) pomoč pri zagotavljanju učinkovitih storitev (npr. za prilagoditev spletnega mesta potrebam vaše naprave), (ii) obveščanje o spremembah naše storitve, (iii) omogočanje vašega sodelovanja v interaktivnih funkcijah naše storitve, ko se za to odločite, (iv) podporo strankam, (v) spremljanje uporabe naše storitve in (vi) odkrivanje, preprečevanje in reševanje tehničnih težav. 

Osebni podatki, ki jih zbiramo samodejno, so potrebni za zaščito spletnega mesta in za naš legitimni interes za zagotavljanje stabilnosti in varnosti spletnega mesta.

Osebni podatki, ki se samodejno zbirajo, so nemudoma anonimizirani, vsi osebni podatki pa so ustrezno izbrisani.

 

Uporaba spletnega mesta za nakup naših produktov  

Funkcije naše spletne trgovine zagotavlja Woocomerce. V primeru, ko obiščete spletno mesto z namenom nakupa našega izdelka, v zvezi s takšno uporabo spletnega mesta obdelujemo naslednje podatke:

 • vaše ime, priimek, naslov, telefonska številka in e-pošta;
 • sporočila, ki ste jih poslali (npr. preko e-pošte ali obrazcev za komunikacijo na spletnem mestu);

Osebne podatke bomo uporabili, da vam bodo dane na voljo naše storitve, produkti in da zagotovimo zahtevane informacije ali z vami komuniciramo.

Osebni podatki, ki jih zbiramo, so potrebni za izvajanje pogodbenih obveznosti med uporabnikom in upravljavcem (obdelava na podlagi zakona in pogodbenih odnosov) kot tudi za naš zakoniti interes.

Podrobnosti o vaši plačilni kartici ne bomo shranili ali zbirali. Te informacije so posredovane neposredno tretjim osebam, ki obdelujejo plačila in so zavezani z njihovo lastno politiko zasebnosti. Obdelovalci plačil upoštevajo standarde, določene s PCI-DSS, ko si upravljani s strani Sveta za Varnostne Standarde PCI, ki predstavlja skupno prizadevanje blagovnih znamk, kot so Visa, Mastercard, American Express in Discover. Zahteve PCI-DSS pomagajo zagotoviti varno obdelavo podatkov o plačilu.

Zbiranje finančnih podatkov

V primeru plačila z bančnim nakazilom, Podjetje shranjuje vaše podatke do zakonsko določenega roka. Ko opravite plačilo z bančnim nakazilom, na bančnem izpisku vidimo ime in številko bančnega računa, iz katerega je bil denar poslan. Ti podatki se lahko uporabijo za identifikacijo naročila, ki je bilo plačano, da se to naročilo obdela.

 

Zbiranje drugih podatkov

V večini primerov se strinjate z uporabo vaših osebnih podatkov v skladu s Politiko zasebnosti tako, da nam te podatke posredujete. V nekaterih primerih prosimo za vaše izrecno soglasje, če menimo, da so podatki občutljivi, ali če naša uporaba podatkov vključuje druge načine uporabe, ki niso zajeti s Politiko zasebnosti ali drugimi obvestili o zasebnosti z naše strani.

 

Prijava na novice

Za upravljanje seznama naročnikov za e-poštno trženje in pošiljanje e-sporočil našim naročnikom uporabljamo ponudnika Maichimp. Mailchimp je neodvisni ponudnik, ki lahko obdeluje vaše podatke z uporabo standardnih tehnologij, ki nam pomagajo spremljati in izboljšati naš novičnik. Politika zasebnosti ponudnika Mailchimp je na voljo na https://www.intuit.com/privacy/statement/.

S svojim elektronskim naslovom se lahko naročite na naš novičnik in se strinjate z rednim prejemanjem novičnika. Novičnik vam nudi najnovejše informacije o naših produktih in lahko vsebuje tudi oglase, povezane z našimi storitvami. Pravna podlaga za obdelavo vaših podatkov je vaše soglasje. Vaš elektronski naslov bo hranjen za čas vaše naročnine na novičnik. Od storitve se lahko kadarkoli odjavite s klikom na polje “odjava” na koncu vsakega prejetega novičnika ali nam pošljete e-poštno sporočilo na info@skup-ka.si. V predmetu e-poštnega sporočila napišite “Odjava od novičnika”. Na vašo zahtevo bomo odgovorili v 72 urah po prejemu vašega e-poštnega sporočila.

 

Spletno oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja storitve spletnega oglaševanja, da vam prikazuje oglase, ki ustrezajo vašim interesom. Takšno oglaševanje je označeno z imenom ponudnika (npr. Google Ads). Ta storitev nam pomaga izboljšati spletno mesto in narediti vaš obisk bolj zanimiv. V ta namen o vas zbiramo statistične podatke, ki jih obdeluje ponudnik takšnega oglaševanja. Takšna obdelava predstavlja naš legitimni interes za izboljšanje izkušnje z našim spletnim mestom in za promocijo naših izdelkov in storitev.

 

Sporočila podjetja.

Če na spletnem mestu opravite nakup, vam bomo poslali informacije o novih izdelkih, storitvah, posebnih prihrankih, promocijah in splošne informacije. Če teh informacij ne želite prejemati, se lahko odjavite od nadaljnjih e-poštnih sporočil (glejte točko “Odjava” spodaj).

Po potrebi vam bo podjetje pošiljalo obvestila v zvezi z nepromocijskimi storitvami. Če jih ne želite prejemati, se lahko odjavite od prejemanja takšnih obvestil.

Upoštevajte, da vaš e-poštni naslov posredujemo samo tistim poslovnim partnerjem, ki ga potrebujejo za zagotovitev normalnega delovanja našega spletnega mesta, ki vam omogoči uporabo naših storitev in produktov brez težav. Ti poslovni partnerji so zlasti spletni gostitelj (Gostovanje in domene Neoserv) in ponudniki bančnih storitev.

 

Izmenjava informacij

Podjetje posluje z drugimi ponudniki storitev in dobavitelji, da zagotovi celovit izbor storitev in rešitev, kot je opisano zgoraj. Ti ponudniki storitev lahko spremenijo svojo ponudbo ali podpišejo pogodbo z dodatnimi ponudniki storitev, da bolje zadostijo potrebam naših strank.

Vaši osebni podatki bodo razkriti tretjim osebam le v obsegu, ki je potreben za izpolnitev naših pogodbenih obveznosti. Pravna podlaga za prenos vaših osebnih podatkov sta točki (b) in (f) 6(1) člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov, saj predstavljata tudi naš legitimni interes za uveljavitev naših splošnih pogojev ali drugih sklenjenih pogodb z vami. Vaše osebne podatke lahko prenesemo v druge države za namene konsolidacije, shranjevanja podatkov, poenostavljenega upravljanja podatkov in poročanja.

Anonimne zbirne statistične podatke o uporabnikih našega spletnega mesta lahko razkrijemo potencialnim partnerjem, oglaševalcem in drugim uglednim tretjim osebam za opis naših storitev in druge zakonite namene. Takšni podatki ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov.

Vaše osebne podatke lahko razkrijemo izvajalcem, ki nam pomagajo pri zagotavljanju storitev, ki jih ponujamo preko spletnega mesta. Tak prenos bo vedno temeljil na pogodbi o obdelavi osebnih podatkov, kar pomeni, da bodo izvajalci vaše osebne podatke uporabljali le v obsegu, ki je potreben za izvajanje njihovih funkcij, in bodo po pogodbi dolžni obdelati vaše osebne podatke samo v našem imenu in v skladu z našimi zahtevami.

Podjetje ne razkriva osebnih podatkov tretjim osebam za lastno uporabo brez vašega dovoljenja, vendar moramo v nekaterih primerih deliti podatke zaradi veljavne zakonodaje. Podatke smo zavezani razkriti na primer zaradi sodne odredbe, pričevanja ali sodne preiskave. Poleg tega lahko v skladu z veljavno zakonodajo prostovoljno posredujemo podatke za pomoč v okviru kazenskega pregona ali če je razkritje potrebno za zaščito naših sistemov, poslovanja ali pravic drugih oseb.

 

Čezmejni prenos podatkov

Kot del zgoraj omenjenih dejavnosti izmenjave podatkov se vaši podatki lahko prenesejo v druge države (na primer ZDA), ki imajo lahko drugačne standarde varstva podatkov od države vašega prebivališča. Upoštevajte, da za podatke, ki se obdelujejo v tuji državi, lahko veljajo tamkajšnji zakoni, podatki pa so lahko tujim vladam, sodiščem, organom pregona in regulativnim agencijam. Ne glede na zgoraj navedeno, si prizadevamo sprejeti razumne ukrepe za ohranitev ustrezne ravni varstva podatkov pri izmenjavi vaših osebnih podatkov s takšnimi državami.

Za dodatne informacije o omenjenih zaščitnih ukrepih nas lahko kontaktirate na info@skup-ka.si.

 

Odjava

Če ne želite več prejemati našega novičnika in/ali promocijskih sporočil, se lahko od njih odjavite tako, da sledite navodilom, navedenim v vsakem novičniku oziroma elektronskem sporočilu ali nam pošljete elektronsko sporočilo na info@skup-ka.si. V primeru slednjega v predmetno vrstico vnesite naslov “Odjava”.

 

Dostop in natančnost vaših podatkov

Omogočamo vam dostop do vaših podatkov, vključno s spletnim dostopom in možnostjo spreminjanja vaših podatkov, če je to mogoče. V skladu z veljavno zakonodajo in našimi Splošnimi pogoji si pridržujemo pravico, da obiskovalcem zavrnemo dostop do spletnega mesta. V takšnih primerih bomo zadevnemu obiskovalcu navedli razlog zavrnitve dostopa.

 

Varnost vaših podatkov

Za zaščito pred izgubo, zlorabo in spreminjanjem osebnih podatkov smo uvedli razumne najsodobnejše varnostne ukrepe, ki so pod našim nadzorom. Naši politiki varnosti in zasebnosti se na primer redno pregledujeta in po potrebi izboljšujeta, dostop do osebnih podatkov pa ima samo pooblaščeno osebje. Čeprav ne moremo zagotoviti, da se informacije nikoli ne bodo izgubile, zlorabile ali spremenile, sprejemamo vse razumne ukrepe, da to preprečimo.

Podjetje ne zagotavlja varnosti naših strežnikov, prav tako ne moremo zagotoviti, da podatki, ki jih pošljete na spletno mesto, med spletnim prenosom ne bodo prestreženi. Za zaščito osebnih podatkov, ki nam jih posredujete, med prenosom in po prejemu podatkov uporabljamo splošno sprejete tehnične standarde.

Upoštevati morate, da pošiljanje podatkov preko spleta ni nikoli popolnoma varno. Podjetje ne more jamčiti za varnost podatkov, ki jih pošljete preko spletnega mesta. Vsak prenos podatkov poteka na vašo lastno odgovornost.

 

Hramba podatkov

Prizadevamo si, da bi bila naša obdelava vaših osebnih podatkov čim bolj omejena. Če v Politiki zasebnosti niso določena obdobja hrambe, se bodo vaši osebni podatki hranili le toliko časa, kolikor je potrebno za izpolnitev namena, za katerega smo jih zbrali, in če je potrebno, dokler je to zahtevano z zakonsko določenim obdobjem hrambe.

Če pustite komentar, se komentar in njegovi metapodatki ohranijo za nedoločen čas. Tako lahko samodejno prepoznamo in odobrimo nadaljnje komentarje, namesto da bi jih zadržali v čakalni vrsti za moderiranje.

 

Kakšne pravice imate glede svojih osebnih podatkov

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi s Politiko zasebnosti ali obdelavo vaših osebnih podatkov, nas lahko brez oklevanja kontaktirate. Pišite nam na info@skup-ka.si. Na vašo zahtevo vas bomo pisno obvestili, v skladu z veljavno zakonodajo.

V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu podatkov imate kot posameznik naslednje pravice:

 • Pravica do preklica privolitve: Če ste kot posameznik privolili v obdelavo vaših osebnih podatkov (za enega ali več določenih namenov), imate pravico kadarkoli preklicati svojo privolitev, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica. Privolitev se lahko prekliče s pisno izjavo, poslano upravljavcu na enega od kontaktov, navedenih na spletnem mestu www.skup-ka.si. Preklic privolitve za obdelavo osebnih podatkov za posameznika nima nobenih negativnih posledic ali sankcij. Vendar pa je možno, da upravljavec posamezniku po preklicu privolitve za obdelavo osebnih podatkov morda ne bo več mogel nuditi posamezne ali več svojih storitev, če gre za storitve, ki jih brez osebnih podatkov ni mogoče nuditi.

 

 • Pravica dostopa do osebnih podatkov: Kot posameznik imate pravico od ponudnika (upravljavca osebnih podatkov) pridobiti potrditev, ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki, in kadar je temu tako, dostop do osebnih podatkov in nekaterih informacij (o namenih obdelave, o vrstah osebnih podatkov, o uporabnikih, o obdobjih hrambe ali merilih za določitev obdobij, o obstoju pravice do popravka ali izbrisa podatkov, pravici do omejitve in ugovarjanju obdelavi ter pravici do pritožbe nadzornemu organu, vir podatkov, če podatki niso bili zbrani od vas, obstoj avtomatiziranega odločanja, vključno z ustvarjanjem profilov, razlogi zanj ter pomen in posledice takšne obdelave za vas ter druge informacije v skladu s 15. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov).

 

 • Pravica do popravka osebnih podatkov: Kot posameznik imate pravico, da upravljavec brez nepotrebnega odlašanja popravi netočne osebne podatke o vas. Kot posameznik imate pravico dopolniti nepopolne podatke, vključno s predložitvijo dodatne izjave, ob upoštevanju namenov obdelave.

 

 • Pravica do izbrisa osebnih podatkov (“pravica do pozabe”): Kot posameznik imate pravico zahtevati izbris osebnih podatkov, ki jih upravljavec hrani o vas. upravljavec mora podatke brez nepotrebnega odlašanja izbrisati, če obstaja eden od naslednjih razlogov:
  • podatki niso več potrebni za namene, za katere so bili zbrani ali kako drugače obdelani;
  • če prekličete privolitev, za obdelavo pa ne obstaja druga pravna podlaga;
  • če ugovarjate obdelavi, za obdelavo pa ne obstajajo prevladujoči zakoniti razlogi;
  • podatki so bili obdelani nezakonito;
  • podatke je treba izbrisati za izpolnitev pravnih obveznosti v skladu s pravom EU ali pravom države članice, ki velja za ponudnika; 
  • podatki so bili zbrani v zvezi s ponudbo storitev informacijske družbe.

Ne glede na navedeno, kot posameznik v nekaterih primerih, opisanih v 17 (3). členu Splošne uredbe EU o varstvu podatkov, nimate pravice do izbrisa podatkov.

 • Pravica do omejitve obdelave: Pravico imate zahtevati, da upravljavec omeji obdelavo vaših osebnih podatkov, kadar:
  • izpodbijate točnost osebnih podatkov, dokler upravljavec ne sprejme ustreznih korakov, da popravi ali preveri njihovo točnost;
  • obdelava je nezakonita, vendar ne želite, da upravljavec izbriše podatke;
  • upravljavec  ne potrebuje več vaših osebnih podatkov za namene obdelave, vi pa jih potrebujete za vzpostavitev, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov; ali
  • ugovarjali ste obdelavi zaradi legitimnih interesov (glejte zgoraj), dokler ni preverjeno, ali ima upravljavec prevladujoče zakonite razloge za nadaljevanje obdelave.

 

 • Pravica do prenosljivosti podatkov: Kot posameznik imate pravico prejeti lastne osebne podatke, ki ste jih posredovali upravljavcu v strukturirani, pogosto uporabljeni in strojno berljivi obliki, ter tudi zahtevati, da jih upravljavec posreduje drugemu upravljavcu, kadar je to tehnično izvedljivo, in sicer, ko:
 • obdelava temelji na privolitvi ali pogodbi, in
 • obdelava poteka z avtomatiziranimi sredstvi.

 

 • Pravica do ugovora: Iz razlogov, ki se nanašajo na vaš poseben položaj, imate pravico kadarkoli ugovarjati obdelavi osebnih podatkov, ki je potrebna za izvajanje nalog v javnem interesu ali izvrševanje javnih pooblastil, dodeljenih upravljavcu (6 (1) (e). člen Splošne uredbe EU o varstvu podatkov), ali je potrebna zaradi zakonitih interesov, ki jih zasleduje upravljavec ali tretja oseba (6 (1) (f). člen Splošne uredbe EU o varstvu podatkov), vključno s profiliranjem na podlagi teh obdelav. Upravljavec preneha obdelovati osebne podatke, razen če izkaže nujne legitimne razloge za obdelavo, ki odtehtajo vaše interese, pravice in svoboščine, ali za vzpostavitev, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.

Kadar se osebni podatki obdelujejo za tržne namene, ima posameznik pravico kadarkoli ugovarjati obdelavi podatkov, ki se nanašajo nanj, za namene takšnega trženja, vključno z ustvarjanjem profilov, kolikor se nanaša na tako neposredno trženje. Kadar posameznik ugovarja obdelavi za namene neposrednega trženja, se podatki za te namene ne obdelujejo več.

Kadar se podatki obdelujejo za znanstvene ali zgodovinske raziskovalne namene ali za statistične namene, ima posameznik pravico ugovarjati obdelavi podatkov, ki se nanašajo nanj, iz razlogov, povezanih z njegovim posebnim položajem, razen če je obdelava potrebna za izvedbo naloge, ki se izvaja iz razlogov javnega interesa.

 • Pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu: Brez poseganja v katerokoli drugo (upravno ali drugo) pravno sredstvo imate kot posameznik pravico vložiti pritožbo pri nadzornem organu zlasti v državi, v kateri imate običajno prebivališče, v kateri je vaš kraj dela ali v kateri je domnevno prišlo do kršitve, če menite, da obdelava vaših osebnih podatkov krši  predpise o varstvu osebnih podatkov. V Sloveniji naloge nadzornega organa opravlja Informacijski pooblaščenec.

Brez poseganja v katerokoli drugo (upravno ali zunajsodno) pravno sredstvo imate kot posameznik pravico do učinkovitega pravnega sredstva zoper pravno zavezujočo odločitev nadzornega organa, pa tudi v primeru, da nadzorni organ ne obravnava vaše pritožbe ali vas v treh mesecih ne obvesti o stanju zadeve ali odločitvi o pritožbi. Za postopke zoper nadzorni organ je pristojno sodišče države članice, v kateri ima nadzorni organ sedež.

Posameznik lahko vse zahteve v zvezi z uveljavljanjem pravic v zvezi z osebnimi podatki pisno naslovi na upravljavca prek info@skup-ka.si. 

Upravljavec lahko za namene identifikacije posameznika v primeru uveljavljanja njegovih pravic v zvezi z osebnimi podatki od posameznika zahteva dodatne podatke in lahko zavrne ukrepanje, če posameznika ni mogoče zanesljivo identificirati.

Upravljavec se mora na zahtevo posameznika, s katero uveljavlja svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, odzvati brez nepotrebnega odlašanja in najkasneje v enem mesecu od prejema zahteve.

Kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, imate pravico vložiti pritožbo na naslov: Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, telefon: 01 230 97 30, e-pošta: gp.ip@ip-rs.si.

 

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik ob vašem obisku Spletnega mesta. Spletnemu mestu so piškotki v pomoč, da vas prepozna ob ponovnem obisku in nam posreduje informacije o vaših aktivnostih na našem Spletnem mestu. Piškotki torej zbirajo informacije glede vaše uporabe Spletnega mesta ter podatke glede vaše naprave, s katero dostopate do Spletnega mesta. V tem primeru gre za vaš IP naslov, tip brskalnika in demografske podatke, v primeru da ste na našo spletno mesto prišli preko druge povezave pa tudi URL naslov drugega Spletnega mesta.

Obstajajo različne vrste piškotkov. Z vidika njihove življenjske dobe (kako dolgo so shranjeni na vašem računalniku) ločimo »začasne oz. sejne« in »trajne oz. shranjene« piškotke. Začasni piškotki se shranijo le za čas vašega obiska na Spletnem mestu in se samodejno zbrišejo v trenutku ko zaprete vaš spletni brskalnik. Na nasprotni strani, pa trajni piškotki ostanejo shranjeni na vaši napravi tudi potem, ko niste več na spletu. Na vaši napravi (računalniku, mobilnem telefonu) so shranjeni določen čas in se ponovno aktivirajo vsakič ko obiščete spletno mesto, kjer so piškotki nastali.

Piškotki običajno ne vsebujejo nobenih informacij, ki omogočajo osebno identifikacijo uporabnika, vendar so osebni podatki, ki jih o vas hranimo, lahko povezani z informacijami, shranjenimi v piškotkih in pridobljenimi iz njih.

Piškotke uporabljamo za:

 • preverjanje pristnosti (za identifikacijo ob obisku Spletnega mesta in med navigacijo po Spletnem mestu)
 • personalizacijo (če se tako odločite)
 • varnost
 • oglaševanje (za oglaševanje in prikazovanje oglasov, ki ustrezajo vam)
 • analizo (za pomoč pri analizi uporabe in učinkovitosti našega Spletnega mesta in storitev)

Katere piškotke uporablja spletno mesto www.skup-ka.si?

 • Nujno potrebne piškotke: ti piškotki so ključnega pomena, saj omogočajo premikanje po spletni strani in uporabo funkcij spletne strani oz. nudijo zahtevano storitev. Za uporabo teh piškotkov podjetje ne potrebuje dovoljenja uporabnika, zato se na napravo vedno namestijo. Nastavijo se, ko uporabnik opravi kakršnokoli interakcijo s spletno stranjo.
 • Piškotke spletne analitike: ti piškotki podjetju pomagajo razumeti, kako uporabniki uporabljajo spletne strani. Z njihovo pomočjo podjetje izboljšuje uporabniško izkušnjo in ugotavlja zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke podjetje uporablja le, če uporabnik s tem soglaša. 
 • Ciljne piškotke ali oglaševalne piškotke tretjih oseb: ti piškotki se uporabljajo za dostavo oglasov, ki so bolj pomembni za uporabnika in njegove interese. Uporabljajo se tudi za omejevanje števila prikazov posameznega oglasa kot tudi za pomoč pri merjenju učinkovitosti oglaševalske kampanje. Običajno jih namestijo oglaševalske mreže z dovoljenjem upravljavca spletne strani. Zapomnijo si, da je uporabnik obiskal spletno stran in ta informacija je posredovana ostalim organizacijam, kot so oglaševalci. Ciljni ali oglaševalni piškotki so pogosto povezani s funkcionalnostjo spletne strani, ki jo omogoča druga organizacija. Med njih sodijo tudi piškotki družbenih omrežij (npt. Facebook, Google).

Spodnje tabele prikazujejo piškotke, ki jih uporablja spletno mesto www.skup-ka.si

 

  • Nujni piškotki

Glede na ponudnika analitičnih orodij se lahko podatki pridobljeni pri vaši uporabi Spletnega mesta, prenesejo in obdelujejo v tretjih državah (kot na primer Združene države Amerike). Za več informacij o morebitnih tveganjih čezmejnega prenosa podatkov glejte točko “Čezmejni prenos podatkov” v tej Politiki zasebnosti. Analitična orodja zbirajo zgolj vaš IP naslov, ki vam je dodeljen na dan obiska spletnega mesta, ne pa tudi vašega imena ali drugih identifikacijskih podatkov. Ponudniki orodij bodo slednje informacije uporabili za oceno vaše uporabe spletnega mesta, za sestavljanje poročil o dejavnosti spletnega mesta in za zagotavljanje drugih storitev povezanih z uporabo spletnega mesta. 

Pravna podlaga za tovrstno obdelavo podatkov je naš zakoniti interes za analizo prometa na spletnem mestu, izboljšanje uporabniške izkušnje in optimizacijo spletnega mesta na splošno. 

Uporabljamo naslednje piškotke tretjih oseb: 

 • Google Analytics

Uporabljamo Google Analytics (analitično orodje Googla) za spremljanje prometa na Spletnem mestu, ki jo zagotavlja Google Ireland Ltd., Google Building Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irska (“Google”). V našem imenu bo Google podatke pridobljene s piškotki, uporabil za oceno vaše uporabe Spletnega mesta, za sestavljanje poročil o dejavnosti Spletnega mesta in za zagotavljanje drugih storitev v zvezi s Spletnim mestom. 

Znotraj storitve Google Analytics smo aktivirali anonimizacijo IP naslove, zato bo vaš IP naslov skrajšan in obdelan na ozemlju držav članic Evropske unije ali drugih pogodbenic Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru. Le izjemoma bo celoten IP naslov prenesen na Googlov strežnik v ZDA in obdelan tam. IP naslov, ki ga vaš brskalnik prikaže kot del storitve Google Analytics, ne bo povezan z drugimi podatki, ki jih hrani Google. 

Googlove pravice do uporabe in skupne rabe podatkov, ki jih pridobi prek storitve Google Analytics, so opredeljene v skladu z naslednjimi dokumenti: Pogoji uporabe storitve Google Analytics in Googlov pravilnik o zasebnosti.

Onemogočite lahko, da vas Google Analytics prepozna ob naslednjem obisku spletnega mesta tako, da onemogočite uporabo piškotkov v vašem spletnem brskalniku, vendar ne pozabite, da v tem primeru morda ne boste mogli uporabljati celotne funkcionalnosti Spletnega mesta. Poleg tega lahko preprečite zbiranje podatkov, ki jih piškotek ustvari o vaši uporabi Spletnega mesta (vključno z vašim IP naslovom) in obdelavo teh podatkov s strani Googla tako, da prenesete in namestite vtičnik brskalnika, ki je na voljo na naslednji povezavi: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

V skladu s Politiko zasebnosti se lahko odjavite od morebitnih prihodnjih zbirk svojih osebnih podatkov z naše strani in storitve Google Analytics tako, da sledite navodilom na povezavi: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

 • Facebook Pixel 

Uporabljamo Facebook pixel za boljše sledenje prometa, ki ga prejmemo s strani Facebooka, ter za merjenje učinkovitosti oglasov in sponzoriranih objav. Facebook pixel bo na vašo napravo namestil več piškotkov, v kolikor se strinjate s piškotki tretjih oseb na naši spletni strani. Več o Facebook Pixel si lahko preberete na naslednji povezavi https://developers.facebook.com/docs/facebook-pixel/implementation/conversion-tracking, več informacij o Facebookovi politiki zasebnosti pa lahko najdete v njihovi Politiki piškotkov

 

 • iProm 

Uporabljamo iProm za spremljanje prometa na Spletnem mestu. V našem imenu bo iProm podatke pridobljene s piškotki, uporabil za oceno vaše uporabe Spletnega mesta, za sestavljanje poročil o dejavnosti Spletnega mesta in za zagotavljanje drugih storitev v zvezi s Spletnim mestom. Več o iProm si lahko preberete na naslednji povezavi: https://iprom.eu/terms-and-conditions/

 

Komentarji 

Ko uporabniki pustijo komentarje na spletnem mestu, zberemo podatke, prikazane v obrazcu za komentarje (ime, priimek, email naslov), ter uporabnikov IP-naslov in uporabniški niz brskalnika za lažje odkrivanje nezaželene pošte. 

 

Navodila za urejanje piškotkov v posameznih brskalnikih

 

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Za upravljanje vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete. Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nadgradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom.

 

Sprememba Politike zasebnosti 

Upravljavec si pridržuje pravico, da Politiko zasebnosti po potrebi občasno prilagodi dejanskim razmeram in zakonodaji s področja varstva osebnih podatkov. Iz tega razloga vas prosimo, da pred vsakim posredovanjem osebnih podatkov preverite aktualno različico, da boste seznanjeni z morebitnimi spremembami in dopolnitvami. Prav tako vas bomo o morebitnih spremembah, ki bistveno vplivajo na obdelavo vaših osebnih podatkov, predhodno obvestili na primeren način (npr. z obvestilom na našem Spletnem mestu). Datum zadnje različice Politike zasebnosti je zapisan v dokumentu. 

 

Pogoji in določila 

Če se odločite za obisk našega spletnega mesta, je vaš obisk in kakršenkoli spor glede zasebnosti, predmet te Politike zasebnosti in Splošnih pogojev poslovanja.

 

Stik z nami 

Cenimo vaše mnenje. Če imate pripombe ali vprašanja glede Politike zasebnosti ali bi nam radi izrazili zaskrbljenost glede obdelave vaših osebnih podatkov, vas prosimo, da nam pošljete e-sporočilo na info@skup-ka.si. Če vas skrbi glede zasebnosti vaših osebnih podatkov, prosimo, vnesite “Zasebno” v naslovno vrstico svojega e-sporočila. 

 

Ljubljana, julij 2022