Kavarniški večer: Ustvarjalnica vabi, da ujameš čarobnost jesenske ustvarjalnosti!

Pridruži se nam na ustvarjalnem večeru v Mladinski postaji Moste ob skodelici toplega domačega čaja. Namen je, da skupaj preživimo jesenski večer na kreativen način, da se spoznamo in povežemo.

Priložnost za ustvarjanje, domišljijo, predvsem pa druženje in klepet ob toplem napitku in paletah materialov in barv☕
Zakaj bi postavljali meje ustvarjalnim navdihom, ko pa na ustvarjalni svaštarnici lahko ustvarjamo vse, kar nam pade na pamet!
Zaenkrat pa bomo skupaj izdelovali novoletne (ali druge, kakršnekoli že) okraske iz fimo mase, voščilnice iz starega papirja v tehniki kolaža, pa morda še kaj, kar prileti do naslednjega torka! Vsekakor so tudi tvoje ideje zelo dobrodošle.
Pridruži se nam in podeli z nami svoj ustvarjalni navdih. Dogodek je odprt za vse, ki imate radi ustvarjanje ali bi se radi preprosto sprostili ob skodelici toplega čaja v dobri družbi.
Se vidimo v torek, 28. 11. ob 19h.

Za čajčke bo poskrbela Vesna iz V objemu gora.

Kot najbrž tudi ti že veš, ustvarjalnost in domišljija bogatita naša življenja, nas izpopolnjujeta, izboljšujeta naše počutje in razpoloženje in sta lahko izraz našega notranjega stanja, naše identitete. Skozi umetniško izražanje delimo svoj notranji svet, izražamo naša čustva, se sporazumevamo z drugimi. Ustvarjanje je lahko trenutek in priložnost za introspekcijo, za vpogled vase, lahko pa je tudi priložnost za povezovanje z drugimi, za spletanje novih poznanstev in grajenje novih vezi. S skupnim ustvarjanjem se učimo in urimo v sodelovanju in izražanju svojega mnenja, ki ni nujno enako mnenju drugih. Tako rastemo in postajamo boljši sogovorniki, bolj asertivni, smo bolj v stiku s sabo, posledično pa tudi z drugimi.

Med drugim ustvarjalni proces spodbuja radovedost, raziskovanje, razmišljanje, analiziranje in sintezo novih idej. Željo po učenju. To je ključno za intelektualni razvoj in sposobnost reševanja kompleksnejših izzivov in vprašanj. In je ključno za družbeni napredek. ideje, ki rodijo nove ideje, ki rodijo nove ideje.