Skip to main content
search
0

Se sprašuješ kaj je to osnova za pripravo domačega rastlinskega napitka? Čas je, da spoznaš MIMY!

Ko sem razmišljala o tem s katerimi izdelki bi napolnili police Skupkine kavarne, sem si res želela, da bi v ponudbo vključila rastlinski napitek, ki bi bil na voljo za naročilo, bi ga pa lahko uporabljali tudi na dogodkih v pop up kavarni.

Želela sem, da bi bili izdelki slovenski in kakovostni in takšni, ki za seboj pustijo čim manj sledi. Zato je bila ponudba dobaviteljev že na začetku precej skopa. Kmalu sem naletela na še en izziv. Tak izdelek ponavadi ne zdrži dolgo, niti ga ne bi imela kje hranit, Skupkino skladišče je namreč majhno in brez hladilnika. Za foro sem doma poskusila sama pripravit ovseni napitek. Bil je sicer še kar ok za prvič (skoraj brez okusa), sem imela pa totalno popackano kuhinjo, zamašen lijak, pa tudi čiščenje cedil me ni ravno osrečilo.

Potem sem enkrat naletela na MIMY in ideja se mi je zdela preprosto genialna. Osnova za domačo pripravo mandljevega ali ovsenega mleka, iz povsem naravnih sestavin, brez dodatkov, pripravljeno v manj kot minuti in v steklenem kozarcu, ki nadomesti vsaj 4 tetrapake. Kontaktirala sem Manco, bila je za sodelovanje in MIMY je prišel na Skupkino poličko 🙂

Seveda sem takoj poskusila, najprej mandljevo (ki sem ga pojedla skoraj na žlico, ker je tako dober), potem še ovseno, ki je meni malo ljubši, ker je bolj sladek in zato zelo lepo popestri okus različnim toplim napitkom. Mandljevo osnovo sem uporabila tudi kot preliv za granolo, palačinke in druge sladice. Ima res lepo svilnato teksturo, oba pa naredita čudovito penico za kapučino, kakav ali matcho.

V POSNETKU s tabo delim intervju z Manco, soustanoviteljico MIMY. Manca pove kako sta začela, kateri je bil njun glavni izziv in kako sta se z njim spopadla, kdo sta Manca in Luka v zasebnem življenju, kaj jima daje zagon in svetuje vsem, ki imajo idejo, pa ne vedo kako bi jo uresničili.

Manca hvala za intervju in za tale super inovativen izdelek!

Lp,

Urša

skupnostna.kavarna@gmail.com